Ukens løype og Easy Timing

Emit har lenge hatt planer om å bygge en selftimingløsning man kan bruke i orientering, men også i andre idretter.

Da coronaviruset slo til for fullt i mars ble orientering raskt populært med tur-orientering og veckans banor (i Sverige). Derfor lagde vi en løsning som heter veckansbana.se. Peter Löfås, som driver Emit i Sverige, sto for utviklingen. Han startet med Veckans Bana i Dalarna der hvor han bor og siden har det spredd seg utover i landet. Vi har også laget en norsk og finsk versjon, henholdsvis ukensloype.no og viikkorastit.com. I Norge har foreløpig Asker og Sør-Trøndelag benyttet seg av løsningen og lagt ut sine løyper der.

Easy Timing er en selftimingløsning. Den kan eksempelvis brukes i orientering ved å legge ut en løype med postenheter fra start til mål. Etter at man har løpt kan man lese av brikka på en avlesningsstasjon. Denne kan for eksempel klubben ha med seg i terrenget eller plassere permanent på et klubbhus. Resultater og strekktider for alle løyper med selftimingløsning havner på timing.emit.se.

Vi har hatt noen arrangement i Sverige med denne løsningen, f.eks KM sprint. Resultater ligger her.

For å tilpasse oss situasjonen og klare å gjennomføre arrangement berøringsfritt har vi først utviklet denne løsningen for Touch-Free. Tilrettelegging for EKT kommer i løpet av kort tid.